top of page

Magyar kutyafajták az orlandói Dog Show extravaganzán-20 Kuvasz

Frissítve: máj. 6.

Kutyás örömünnep veszi kezdetét december 12-én, kedden Orlandóban, ahol a vasárnapig tartó versenysorozaton több mint 5000 kutya száll ringbe a győzelemért. A hét megkoronázásaként december 16-17-én, szombaton és vasárnap az Amerikai Kennel Klub rendezésében kerül sor a XXIII. Nemzeti Bajnokságra. A rendezvényeknek a Convention Center ad otthont.





155 az örömteli szám, ugyanis ennyi a nevezési létszáma a magyar kutyafajtáknak a világ egyik legnagyobb és legszorosabb versenyének Kutya Show-jában. A kilenc magyar kutyafajtából hétnek drukkolhatunk, hogy szép sikereket érjenek el a legmagasabb szinten, s el is kél a magyar szurkolói segítség a lényegesen nagyobb népszerűségnek örvendő kutyafajták népes és rangos táborában.


Nemcsak az Egyesült Államokban van nehéz dolga a magyar fajták elkötelezett tenyésztőinek, de az anyaországban is megcsappant az ősi magyar kutyafajták száma, ezért kulcsfontosságú, hogy egy ilyen tekintélyes, magas színvonalú nemzetközi kutyakiállításon kiemelkedő eredmények szülessenek.





A magyar kutyafajták kimagasló intelligenciájukkal, erejükkel, gazdag lelkivilágukkal, megvesztegethetetlen jellemükkel és munkabírásukkal a világ legkülönlegesebb kutyafajtái közé tartoznak. Nemzeti kutyafajtáink a magyarság értékei és kincsei közt kiemelkedő helyen szerepelnek, hagyományaink és múltunk egy-egy darabját hordozzák. Jövőjük pedig szerte a világban a mi kezünkben van. Az ilyen jelentős események jó alkalmat kínálnak arra, hogy kitüntetett figyelem övezze négylábú nemzeti büszkeségeinket.





Szurkoljunk együtt a 20 kuvasznak, a 2 komondornak, a 35 mudinak, a 6 pulinak, a 29 puminak, a 45 magyar vizslának és a 18 drótszőrű magyar vizslának, akik mint a magyar kultúra néma diplomatái képviselik a magyarságot ezen a neves megmérettetésen! Szurkoljunk nekik, hogy közülük minél többen a Best in Show-ban szerepelhessenek!


Hajrá Magyarok!


A kuvasz is nemzeti kincs!



(A versenyeket az AKC.TV élőben közvetíti)

17 megtekintés

Kommentare


bottom of page