top of page

Tok és Blanca, a mexikói ranch kedvencei-Kuvasz Mexikóban



Tok és Blanca, Durangóban, a legnagyobb észak-mexikói tartományban éil boldog napjait. Gazdájuk Bildo Saravia, a Rancho el Ojo büszke tulajdonosa., akinek gazdasága hozzávetőleg 1000 brangus és arroyo szarvasmarhának otthont 1200 hektáros területen.


-          Az állatállományt rendszeresen mozgatjuk a területen belül – meséli Bildo -, melyet elektromos kerítés vesz körül. A ragadozók közül gondot jelentenek a prérifarkasok, amik  dézsmálják a baromfi állományunkat , de problémát jelentenek a borzok és a kóbor kutyák is.


Tok és Blanca, a kuvaszok, a család nagy kedvencei, kivált Bildo lányai kényeztetik őket szeretetükkel. De vajon hogy került egy kuvasz Bildo mexikói birtokára?





-          Miután el kellett altatni az előző kutyánkat, a Google segítségével kerestem a legjobb szarvasmarha őrzőt és a legjobb családi kutyát. Az első felbukkanó fajta a kuvasz volt. Előtte soha nem hallottam erről a fajtáról, ezért elkezdtem kutakodni, és úgy döntöttem, hogy a kuvasz jó választás lesz számunkra. Tetszett az az információ, hogy mennyire családcentrikus, és nagyon megtetszett a külleme is. Aztán beszéltem egy csodálatos tenyésztő csapattal, és most hálásak vagyunk, hogy először megáldott minket az élet Tokkal, és nemrégiben a kölyök Blancával, a kuvaszainkkal.

A két kuvasz kuvaszhoz méltó életet élhet a Saravia család birtokán. Arról, hogy hogy vált be ez a fajta a hatalmas állatállomány mellett és mint családi kutya egyszerre, Bildo így mesélt:

-          Tok megmutatta nekünk, hogy nagyon territoriális fajta. Nagyon jó az emberekhez, de fellép az idegenekkel szemben. Nagyon jó jelleme van, éjszaka mindig éber. Nagyon jól dolgozik a csordával is. Sok időt töltök a marhákkal, és nagyon jó, hogy Tok velem van, amikor a jószággal dolgozom. Egy ilyen nagytestű kutya jelenléte jel a behatolóknak is, a ranchen dolgozó embereknek is, és segít távol tartani a ragadozókat is. Öröm, hogy ilyen társaink vannak, Tok nagy biztonságot ad a családunknak és ranchnek, és nekem megnyugtató, hogy vele vannak a lányaim.





Kuvasz Mexikóban


89 megtekintés

Comments


bottom of page