top of page

♥️🇭🇺♥️Büszkén állni a magyar kutyafajták körében




„- Apa! Oda nézz, milyen szép nagy fehér kutya! Ez olyan, mint ami neked volt, amikor te gyerek voltál? - Olyan lányom.  És szeretném, ha hamarosan megint lenne.” 



Fantasztikus élményben lehetett annak része, aki kétszáz magyar kutya közt bemutathatta saját büszkeségét a hódmezővásárhelyi XXXI. Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvénysorozatának keretei közt. A magyar kutyások számára valódi örömünnep volt a szombati nyitórendezvény és küllemverseny.






Nincs talán még egy, méreteiben és színvonalában, a hódmezővásárhelyihez fogható alkalom a magyar kutyások számára, hogy saját berkeiken túl a legszélesebb közönség is ebben a teljességben láthassa a kilenc hungarikum kutyafajtát. Lovak, szarvasmarhák legkitűnőbb egyedeit csodálhatta meg a közönség, lovasok, tenyésztők és kutyabarátok ámulhattak egymás tenyészetének legszebb példányain.



Széles mosolyok, elvarázsolt tekintetek, csodát látó gyermekarcok tükrözték vissza, mennyire fontos a magyar kutyásoknak ezen az alkalmon megjelenni. Felvezetni kutyáinkat, büszkén lépdelni mellettük, emlékeztetni mindenkit arra, hogy a világon egyedülálló kincsnek vagyunk büszke birtokosai. Az élmény minden kuvaszgazda számára minden évben átélhető.



Minden évben lehetőségünk van rá, hogy a magyar virtus ragyoghasson, mi több, „kutya kötelességünk” a reflektor fényét kutyáinkra irányítani. Mert a tömegben ott áll egy kislány, aki most döntötte el, hogy ő is kuvasszal fogja leélni az életét.



Videó: Győrffy Tamás





7 megtekintés

Comments


bottom of page